Wie zijn wij

BIJ ONS DRAAIT HET OM UW VLOER!

Stonhard is de onbetwiste marktleider in het produceren en installeren van zeer kwalitatieve vloeren. Onze naadloze, duurzame en onderhoudsvriendelijke systemen zijn ontworpen voor zowel de industriële markt als de commerciële markt. Dezelfde hoge kwaliteit hebben onze wand- en bekledingssystemen. 

Onze vloeren zijn een betrouwbare keuze voor productie omgevingen,  maar zijn ook toepasbaar in een innovatief design voor commerciële omgevingen. Epoxy, urethaan, en snel verwerkbare methylmethacrylaat hars-gebaseerde systemen geven u een ruime keuze uit verschillende opties voor iedere markt en toepassing.

WIJ ZIJN ANDERS DAN ANDERE VLOERLEVERANCIERS

Van het begin tot het einde van uw project, van specificaties en design tot project management en de uiteindelijke oplevering, wij werken direct met u samen. Territory Managers, Project Engineers, Architectural/Engineer en Design Managers, Construction Management teams en onze installatieteams werken voor u, maar vooral mét u samen. Wij bieden u succesvolle Single Source-service; wij nemen de verantwoordelijkheid voor zowel onze producten als de installatie hiervan.

 

Stonhard produceert en installeert haar producten wereldwijd, met een hoofkantoor in Maple Shade, New Jersey. Stonhard is een ISO-9001 gecertificeerd bedrijf.


FAQ

Wij beantwoorden uw belangrijke vragen.

Hoe weten jullie welk systeem het beste voldoet aan mijn wensen?

Het vloersysteem dat u nodig heeft hangt af van de omgeving waarin het geplaatst moet worden en de eisen die u aan deze vloer stelt. Onze vloerspecialisten zijn speciaal getraind om uw specifieke eisen te benoemen, daarbij rekening houdend met de kosten, duurzaamheid, veiligheidseisen en de algemene prestaties van de vloer. Stonhard heeft de juiste oplossing voor uw  vloer.


Produceert en ontwikkelt de leverancier zelf de producten?

Bij Stonhard hebben we niet alleen de kennis in huis om onze eigen producten te ontwikkelen, maar we produceren onze materialen ook zelf. Omdat we onze eigen polymeer systemen kunnen synthetiseren, biedt dit ons de mogelijkheid om de eigenschappen van de producten nauwkeurig te contoleren en aan te passen naar de specifieke eisen van onze klanten. Deze geïntegreerde aanpak biedt ons een voorsprong in technologie en kwaliteit die niemand anders heeft. We hebben honderden combinaties gemaakt van harsen en uithardingsmiddelen, die ieder eigen en unieke eigenschappen hebben.


Wie gaan de producten installeren?

De voorbereiding van de ondergrond en de installatie van uw vloer zijn de meeste cruciale stappen in het succesvol laten zijn van uw nieuwe vloer. Wij nemen hierbij geen genoegen met minder en gaan altijd tot het uiterste. Met meer dan 300 lokale Territority Managers en onze speciaal getrainde en opgeleide crews, kan Stonhard snel schakelen bij iedere opdracht - groot of klein! Of het nu om een klein project om de hoek gaat of om een wereldwijd project, onze installaties worden altijd gedaan onder toeziend oog van onze eigen engineers, opzieners en projectmanagers. 


Hoe testen jullie de producten?

Wanneer je uitslagen van testen bekijkt en vergelijkt, is het belangrijk om te weten welke methode is gebruikt om de testresultaten te verkrijgen, welke monsters zijn gebruikt en hoe de testresultaten worden weergegeven. Stonhard houdt zich aan de testprocedures van the American Society for Testing and Materials. ASTM is een internationale, technische-, wetenschappelijke- en onderwijsinstelling die zich inzet voor de standaardisatie en specificaties van testmethodes. We gebruiken een echt gedeelte van de vloer als monster, dat bestaat uit zowel de hars, het uithardingsmiddel en het samengestelde materiaal. Dit monster wordt vervolgens getest in ons modern laboratorium dat speciaal ontwikkelt is voor het testen van materiaal en monsters.


Krijg ik ook daadwerkelijk wat ik koop?

Wij willen er altijd zeker van zijn dat het product dat u gekocht heeft, ook daadwerkelijk het product is dat geïnstalleerd wordt. Alle Stonhard materialen zijn geproduceerd aan de hand van een zelf ontwikkelde formule, nauwkeurig afgewogen en verpakt volgens de laatste technologie. Wij voorzien u ook graag van alle informatie over onze producten en de gebruikte hoeveelheden. Dit alles om u én onszelf te overtuigen dat u exact krijgt wat u bij ons gekocht heeft. Mocht u toch niet helemaal tevreden zijn en twijfelen of de vloer wel geïnstalleerd is zoals u deze bij ons besteld heeft, dan kunnen wij altijd een monster nemen om te laten zien welke producten in welke dikte zijn geïnstalleerd.  


Moet ik mijn werkzaamheden stilleggen voor de installatie?

Waarschijnlijk vraagt u zich of het installeren van een nieuwe vloer uw dagelijkse werkzaamheden zal storen. Bij Stonhard hoeft u zich daar geen zorgen om te maken, wij zullen ons aanpassen aan uw agenda. Wij kunnen de installatie inplannen op het moment dat u geen werkzaamheden gepland heeft. Dat betekent dus ook 's nachts, in het weekend en tijdens vakanties! Apparatuur die vast in een ruimte staat, hoeft niet te worden verwijderd. De meeste Stonhard systemen zijn speciaal ontwikkeld om snel uit te harden, zodat u zo snel mogelijk weer aan het werk kan!


Hoe veilig zijn de producten?

Als u kiest voor Stonhard, hoeft u zich geen zorgen te maken over de veiligheid of over het milieu. Wij zijn gespecialiseerd in producten met weinig oplossingsmiddelen, wat betekent dat er geen gevaarlijke giftige of brandbare dampen vrijkomen tijdens het mixen en het installen. Onze installatieteams zijn gecertificeerd en houden zich strikt aan alle veiligheidsprocedures. Daarnaast komen alle Stonhard producten met duidelijke instructies, veiligheidsinformatie en duidelijk gelabelde verpakking.


Can you help with LEED certification?

We can offer you innovative products to help you achieve LEED certification points in "Materials & Resources" as well as "Indoor Environmental Quality" categories. See our LEED Certification page to find out more.


Wat betekent duurzaamheid voor Stonhard?

Duurzaamheid is geen nieuw begrip voor ons. Dit is altijd al een belangrijke aangelegenheid geweest voor Stonhard. Sinds Juni 2005 heeft Stonhard ervoor gezorgd dat 92,7% van het teruggekomen materiaal, inclusief gestopte productlijnen en verouderde producten, hergebruikt werd in plaats van de afvalstroom in ging. De unieke manier van verpakken van Stonhard voorkomt dat er jaarlijks meer dan 20 miljoen kilo emmers en blikken in de afvalstroom terecht komt. Kijk op onze pagina over Duurzame oplossingen voor meer informatie en onze betrokkenheid bij het milieu.  

 


Kan ik referenties ontvangen van betrouwbare bronnen?

Als u hoort wat anderen te zeggen hebben over hun vloer kan dat u keuze wat gemakkelijker maken. Bij Stonhard voorzien we u graag van betrouwbare referenties van andere bedrijven in uw sector, of van andere sectoren waar u interesse in heeft. We hebben tienduizenden succesvolle installaties gedaan voor zowel commerciële als industriële toepassingen. Grote kans dat er bij u in de buurt een Stonhard vloer ligt en deze willen wij u met alle plezier laten zien!


Heb ik garantie, en zo ja: wat houdt die garantie dan in?

Bij Stonhard krijgt u niet alleen een officieel garantiebewijs waar zowel het materiaal als de installatie onder vallen, maar u krijg ook de beste garantie die er is - al meer dan 90 jaar ervaring, marktleider én vele duizenden tevreden klanten!


Hoe zit het met service nadat de vloer geïnstalleerd is?

Mocht er onverwachts toch is mis zijn met uw vloer, dan kunt u altijd rekenen op uw lokale Territory Manager en het installatieteam die altijd voor u klaar staan. Wij ontwikkelen, produceren en installeren uw systeem en nemen alle verantwoordelijkheid voor onze producten en services.  Onze materialen

Wij gebruiken Epoxy, Urethaan en MMA hars in onze vloeren om passende oplossingen te bieden voor uw omgeving.

Epoxy vloeren

Een epoxy vloer is opgebouwd uit twee hoofdcomponenten, namelijk hars en uithardingsmiddel. De hars en het uithardingsmiddel worden met elkaar gemengd om een stug materiaal te krijgen dat sterk, duurzaam is en dat goed hecht aan verschillende ondergronden. Epoxy vloeren zijn uitermate chemisch resistent en presteren in de meest veeleisende omgevingen.


Urethaan vloeren

Vloeren van urethaan staan ook wel bekend als polyurethaan vloeren of worden aangeduid met de afkorting PU. Dit zijn harsachtige vloeren die meestal gebruikt worden in industriële omgevingen. Urethaan vloeren staan bekend om hun eigenschap dat ze goed bestand zijn tegen thermische schokken of schommelingen en ze zijn zeer vlekbestendig.


Methylmethacrylaat (MMA) vloeren

Een MMA vloer is een duaal-systeem polymeer dat zowel in commerciële en industriële omgevingen wordt toegepast. De vloer is chemisch resistent en vlek- en slijtbestendig. MMA vloeren worden vaak gebruikt voor projecten waarbij een snelle installatietijd gewenst is, dit omdat het materiaal snel uithard. Veel toepassingen kunnen afgerond worden in een nacht.Video´s

 • Stonclad UT Installatie

  Stonclad UT Installatie

  Leer alles over onze de installatie van onze naadloze vloeren en onze 'Single-Source' garantie.

 • Stonshield HRI Installatie

  Stonshield HRI Installatie

  Zie hier de installatie van onze epoxy mortel-gebaseerde Stonshield HRI in een commerciële keuken.

 • Vloeren voor iedere markt

  Vloeren voor iedere markt

  Stonhard heeft de juiste vloer voor iedere omgeving. Commercieel of industrieel.

 • Stonpath Installatie

  Stonpath Installatie

  Kijk met ons mee naar een installatie buiten. Stonpath: beter dan steen!


Onze missie

mission-page-merged-image-2.png

Onze missie

Stonhard produceert en installeert kwalitatieve, naadloze producten die industriële en commerciële omgevingen beschermen, onderhouden en versterken. We zijn wereldwijd marktleider dankzij de support van iedereen die achter Stonhard staat, en iedereen die gelooft dat succes alleen behaald kan worden door hard te werken.


Case Studies

Op zoek naar Case Studies?

Zoek op markt of product om te zien hoe Stonhard bedrijven over de hele wereld heeft geholpen bij het oplossen van hun problemen.

OR • KIES HET JUISTE PRODUCT


 • U kunt ons bereiken op:  op +31 (0)165 - 585200

  Stonhard Nederland BV

  Zilverenberg 18

  5234 GM 's-Hertogenbosch

  E-mail: info@stonhard.nl

 • Thumb_campari.png